Blog

DE CIRCULAIRE WAETJES OVER NEVERENDING FURNITURE ROOTS AND RUGS

Het resultaat van de duurzame samenwerking tussen TRIBOO, Studio Wae en VanHier liegt er niet om. Een spraakmakend circulair inrichtingsconcept, de NeverEnding Furniture Roots and Rugs, lokaal gemaakt, van afval. met minder materiaal en minder CO2 uitstoot.

ALLE  WAETJES OP EEN RIJ:

Het 3D geprinte tafelonderstel gemaakt van lokale Hennep wordt gebonden met PLA. PLA is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliën zoals polyetheen, polypropeen of polystyreen. De grondstof van het onderstel is 100% herbruikbaar.

Het onderstel van de tafel wordt op vraag geprint en kan via de digitale snelweg in milliseconden naar andere landen worden getransporteerd, zonder gebruik te maken van vrachtwagen, boot of trein. Dit is al mogelijk in Nederland, België, Slowakije, Abu Dhabi en Australië. Meer locaties volgen.

Het innovatieve #GREENGRIDZ tafelblad wordt gemaakt in Zevenhuizen met tussen de 60 en 90% minder materiaal en 60% minder CO2 uitstoot dan traditionele zware tafelbladen gemaakt van massief spaanplaat, mdf of multiplex. Aan het einde van de levensduur kunnen de bladen weer worden ingeleverd waarna er middels een pyrolyse proces actieve koolstof van wordt gemaakt voor de vulling van water- en luchtfilters.

Het biolaminaat wordt gemaakt in het Groene Hart en is een 100% natuurlijk, dun en thermisch vormbaar materiaal. Het wordt toegepast als meubelafwerking met een decoratief effect waarbij de vezels zichtbaar blijven. Een belangrijk ingrediënt van het laminaat is cellulose van olifantsgras. Olifantsgras kan ieder jaar worden geoogst en slaat per hectare vier keer meer CO2 op dan een hectare bomen.

De modulaire tapijttegels worden gemaakt in Bunnik. Ze worden volledig vervaardigd uit productie uitval, zonder gebruik te maken van  nieuwe grondstoffen. De CO2 reductie bedraagt  64,6 kilo per m2 en het grondstoffenhergebruik is 100%. De kleden worden met social impact gemaakt. Daarnaast is het kleed modulair en eenvoudig aan te passen indien de ruimte verandert door een uniek flexibel klik systeem.  

Wil jij dit spraakmakende circulaire concept in de circulaire inrichting van jouw kantoor, school, hotel of winkel? Neem dan contact op met Marc tynke of klaske en kom kijken in een van de showrooms in Zevenhuizen, Bunnik of Loosdrecht. Maak vandaag een andere keuze met een inrichting die de circulaire economie in beweging brengt.