Blog

NEVERENDING FURNITURE DRAGONSCALE & ROOTS - CIRCULAIRE SIDETABLES GEMAAKT VAN 3D GEPRINT AFVAL

Met de 3D geprinte meubelfamilies Dragon Scale  en Roots wordt waardeloos afval verandert in waardevolle circulaire tafels en gaan onze grondstoffen nooit meer verloren.

Met geavanceerde 3D-printtechnologie worden 5 afvalreststromen, geprepareerd voor extrusie uit 100% recyclaat. De ingrediënten zijn gerecycled polypropyleen, pet, rPet carbon, hennep, papier en karton.

Als de  spraakmakende meubelen niet langer gebruikt worden  lever  je ze  in bij  TRIBOO.  De eigenaar ontvangt de waarde van de grondstof, 5  euro per kilo meubel.  Waarna  de  grondstoffen die zijn gebruikt in de meubelen opnieuw worden gebruikt om andere meubelen van te maken.

Ze worden gegranuleerd, waarna de robot er meubels in  andere vormen en toepassingen van print. Zo worden alle materialen 100% hergebruikt en wordt verspilling van grondstoffen voorkomen en de CO2 uitstoot significant gereduceerd. Onderstellen van tafels worden plantenpotten worden lampen en opnieuw onderstellen van tafels. Onze cyclus is NeverEnding.

Nieuwsgierig  geworden 😊 en  wil  je  met  de  inrichting  van  jouw  kantoor een bijdrage leveren die je helpt je CSRD doelstellingen te bereiken. Kom langs om jezelf te verwonderen en te zien hoe circulaire producten gemaakt worden met minder materiaal, minder CO2 en minder afval.